Grad Korčula


GRAD KORČULA

Grad Korčula je turističko , gospodarsko i kulturno središte istoimenog otoka , jedan od nabolje očuvanih srednjovjekovnih gradova Sredozemlja koji se uzdiže na uzvišenom poluotočiću , a čiji plan grada neodoljivo podsjeća na riblju kost.
Prema legendi , koja se ističe u  natpisu na zapadnim gradskim vratima , osnivač otočke kolonije bio je Trojanac Antenor , a po drugoj verziji i sam Eneja.Smješten na crti trgovačkih morskih putova , oduvijek je privlačio putnike i naseljenike , a njegov Statut usvojen 1214 godine jedan je od najstarijih pravnih spisa u ovom dijelu Europe.
Prema predaji u istom stoljeću tu se rodio čuveni svjetski putnik i istraživač Marko Polo , čiju rodnu kuću rado posjećuju mnogi turisti iz cijelog svijeta .
Korčulani su bili i ostali poznati pomorci, brodograditelji, graditelji, klesari i umjetnici. Uz ostatke romaničkog stila , u korčulanskoj arhitekturi dominiraju gotika i renesansa , kojima je završena gradnja zidinama i kulama opasanog grada.
Među vrijednim spomenicima i institucijama imate priliku posjetiti Gradski muzej, Opatsku riznicu, Zbirku ikona , slikarske galerije i stare crkve u kojima se čuvaju umjetnine od neprocjenjive vrijednosti , od Leandra Bassona do Jacoppoa Tintoretta.
Danas Korčula ili Mali Dubrovnik kako je mnogi zovu, nudi niz mogućnosti za vrhunski odmor poput sportskih aktivnosti, jedrenja, uživanja u autohtonim delicijama i vinima , izleta , te burnih noćnih provoda.
Jedan od simbola Korčule  je svakako Moreška, srednjovjekovni ples s mačevima - priča o velikoj ljubavi koja će se  i u Vama probuditi dok budete prolazili  kalama i zidinama ovog prekrasnog grada .

 Galerija (grad Korčula)
 Kako doći?
 Rezervacija  Kako platiti?
Kutak za gosta
Načini plaćanja:
- Bankovnom doznakom
- Kreditnom karticom
Americanexpress Diners Mastercard Visa
Knjiga gostiju